Unire intru fanatism…

… sau intru prostie, as completa eu. Costi Rogozanu scrie foarte bine pe blogul sau despre recentul protest al Patriarhiei Romane vizand traducerea in romana a “Versetelor Satanice” scrise de Salman Rushdie. Am zis ‘foarte bine’ mai sus; asta nu acopera insa si remarca lui Rogozanu referitoare la “stilul greoi emfatic al lui Rushdie“, dar ma rog, sa o lasam la de gustibus (desi m-as fi asteptat la mai mult de la Rogozanu si ajung sa ma intreb cat a citit din Rushdie…).

Recenta incercare a Patriarhiei de a se opune libertatii expresiei in baza legii cultelor era desigur previzibila de multa vreme, vezi si o analiza rapida, pe text, a acestei fantastice probe de eruditie mioritica, numita ‘lege a cultelor’ la noi.

Intr-un fel sunt mirat ca nu am auzit (inca?) nimic vis-à-vis de eventuale proteste ale Patriarhiei (si ale Ambasadei Iraniene, partenerul ideal intru fanatism & co, evidemment) la recenta traducere a cartii lui Richard Dawkins, ‘The God Delusion’ , in limba romana. Sau dumnealor chiar nu mai citesc decat fictiune?
Share

3 thoughts on “Unire intru fanatism…”

  1. Da, asa se spune, dar nu stiu daca a aparut deocamdata in librarii si, if so, unde anume… Recomand in orice caz versiunea originala, pentru cine poate citi in engleza…

Comments are closed.